Bursa'da Ofise Olan Talep, Güncel Ofis Kira ve Satış Bedelleri

Ofis sektörünün dönüşümü, küresel salgınla birlikte teknolojinin de imkan sağlamasıyla oldukça hızlandı. Birçok firma yüksek alanlı ofis alanlarına ihtiyaç duymadan çalışılabildiğini görerek, uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelini kalıcı olarak hayata geçirdi. Bu gelişmeler sonucunda, yüksek alanlı ofis kiralamaları yapan bazı firmalar daha düşük alanlı ofislere geçiş yaptı. Bazı firmalar ise paylaşımlı ofis konseptine geçmeyi tercih etti veya tamamıyla uzaktan çalışma sistemini uygulayarak ofislerini kapattı.

Haliyle bu durum, artan kira değerleriyle birlikte ofis binalarındaki doluluk oranlarının düşmesine, yeni ofis binalarının üretiminin azalmasına hatta bazı ofis projelerinin konut projelerine dönüştürülmesine yol açtı.

Bursa ili için yapılan incelemede de bu durum geçerli olmakla birlikte, ofislerin Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde yoğunlaştığını görüyoruz. Nilüfer İlçesi’nde tercih edilirliğin fazla olduğu Odunluk Mahallesi’nde, İzmir Yolu’nda Üçevler Mahallesi ve Alaaddinbey Mahallesi’nde, Mudanya Yolu üzerinde ise Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yeni plazaların yer aldığı görülüyor. Osmangazi İlçesinde ise yeni yapılan plaza binalarının büyükşehir belediye binasının çevresinde ve adliye binasının taşındığı İstanbul Yolu üzerinde Altınova Mahallesi’nde ve Mudanya Yolu üzerinde yer alan Bağlarbaşı Mahallesi’nde yoğunlaştığını gözlemliyoruz.

Söz konusu bölgelerde yapılan araştırmalarda, ofislerdeki doluluk oranının düşük olduğu, talebin ise kısıtlı ve belli bölgelerde yoğunlaştığı biliniyor. Aşağıdaki tabloda plaza içerisinde yer alan, 100 m² alanlı ofisler için istenen kira ve satış bedellerini görebilirsiniz.

Basarili
Basariyla tamamlandi
Uyari
Bir uyari ile karsilasildi.
Hata
Bir hata ile karsilasildi.

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora ade torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibul ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere ile cubilia Curae; Proin vel ante a orci tempus eleifend ut.